Нинова подчерта, че предсрочни избори сега са безсмислени, пак ще бъде

...
Нинова подчерта, че предсрочни избори сега са безсмислени, пак ще бъде
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще опитаме до последно какво може да се направи

Нинова акцентира, че предсрочни избори в този момент са безсмислени, " отново ще бъде същото, ще изпуснем значимите летни месеци, в които да се вземат решения за зимата ".

 

" Националният съвет на Българска социалистическа партия ще се събере при започване на седмицата, с цел да решим дали да продължим напъните, или да върнем мандата. Ако забележим, че няма опция за държавно управление, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата, само че ще опитаме до последно какво може да се направи. В сряда ще имаме повече изясненост ".

Това сподели пред БНР Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка.

И уточни, че условията и заканите от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи са неприемливи.

" Водени от грижи за обстановката с КЕВР, да вземем за пример, водим диалози за задържане на мандата, с цел да се решат тези въпроси за хората. След Националния съвет ще се съберем с сътрудниците от трите партии... Не сме водили диалози с Има Такъв Народ дали са съгласни за закъснение на мандата, откакто Слави Трифонов разгласи, че отдръпва партията от договарянията за държавно управление ". 

Тя акцентира, че за постове в нов кабинет не се приказва, до момента в който не се поправят грешките от предходния - " нямахме стратегия, имахме информационни неточности ".

" По време на договарянията за сформиране на държавното управление ние си говорихме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, изчислявахме дали има пари за безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, какъв брой ще ни костват безвъзмездни учебници, по какъв начин да създадем антикорупционното законодателство, да стартираме договаряния с снабдители на газ. Какво си приказват по централите, в парламентарните групи, не можем да носим отговорност. Ние носим отговорност за договарянията за сформиране на държавно управление... По време на значимите срещи Има Такъв Народ бяха правилен договарящ по програмата. Какви връзки имат с Демократична България и с Политическа партия отвън това, не мога да знам. Но сътрудниците явно бързат, приказват си за министри, преди да приключим програмата. Не го намирам за правилно. Но е и разбираемо... Ще забележим в идващите дни дали можем да приказваме още веднъж ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР